Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Smart

Nieuws: Smart

Smart stopt ermee in de Verenigde Staten! Dit is waarom

02.05.2019

Smart trekt zich terug uit de Verenigde Staten. In 2008 werd de komst van het merk nog groots aangekondigd, maar de hoge verwachtingen konden niet worden waargemaakt. De kosten om de Smart te homologeren voor de Amerikaanse markt zijn te hoog en de verkopen te laag.

Je hoeft alleen maar naar de verkoopcijfers te kijken om het probleem te zien. In het eerste jaar in de Verenigde Staten verkocht Smart nog zo'n 25.000 auto's. Inmiddels is dat gedaald naar bijna 1300 in 2018. De Amerikaanse importeur stopt er eind dit jaar mee.

Al jaren verliesgevend
Overigens is de situatie aan de overkant van de oceaan niet een op zichzelf staande. Smart werd 25 jaar geleden geïntroduceerd en heeft het in al die jaren nog nooit goed gedaan. Moederconcern Daimler verliest ieder jaar honderden miljoenen op het merk.

Deels in handen van Geely
Daarom heeft Daimler een andere richting gekozen voor zijn zorgenkindje. Het Chinese Geely – dat eigenaar is van Volvo en Lotus – neemt een belang in Smart. Er wordt een joint venture opgezet die vanaf 2022 compacte, elektrische premiumauto's moet gaan bouwen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model