Genève 2012
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Smart Fortwo Electric Drive

Nieuws: Smart Fortwo Electric Drive

Oppepper voor Smart Electric Drive

04.03.2012

Verbrandingsmotor of elektrische krachtbron, Brabus draait er de hand niet voor om. Om toch nog met nieuws naar Genève af te reizen hebben zij de Smart Electric Drive ietwat getweaked.

Geen idee eigenlijk hoe het opvoeren van een elektromotor precies in zijn werk gaat, maar Brabus deed het bij de Fortwo Electrive Drive. De toename is met 7 pk en 5 Nm verre van wereldschokkend, maar misschien is dat voor elektrotechnische begrippen best aardig. Hoeveel sneller de elektrische cityhopper erop geworden is meldt Brabus namelijk niet.

Stoere looks
Smart Fortwo Electric DriveWat Brabus wel meldt is dat Smart ED dichter op het asfalt is gezet en dat de inchmaat van de Monoblock VII-wielen vóór 16 inch bedraagt en achter 17 inch. De Smart staat sowieso een stuk gemener op zijn wielen door de diepzwarte lak en de gifgroen gespoten tridion kooi. Binnenin pakt Brabus uit met lederen stoelen, lederlook accenten en RVS-sportpedalen en een Brabus-instrumentarium.

eBike
Hadden we al gezegd dat Brabus echt alles in een versnelling kan brengen? De Smart ED op de stand van de tuner in Genève wordt namelijk bijgestaan door de Smart eBike. Ook opgevoerd. Hoewel het nog een conceptversie is, 'trapt' de elektrische fiets 500 Watt aan vermogen, honderd meer dan het origineel. Accelereren geschiedt middels de ingebouwde gashendel in het handvat. Maximaal opendraaien resulteert in een topsnelheid van 45 km/h en dat is op de niet bijster brede handen best hard. Maar goed dat er remschijven met vier klauwen op zitten.

Eind dit jaar verwacht Brabus zowel de opgevoerde Smart Fortwo ED als de eBike op de markt te kunnen brengen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model