Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Skoda Yeti

Nieuws: Skoda Yeti

Alle prijzen en uitrustingen Skoda Yeti

10.09.2009

Skoda is eruit en geeft de definitieve prijzen van de nieuwe Yeti vrij. De importeur heeft nog eens duizend euro van de richtprijs af weten te snoepen en daarom staat de Tsjechische SUV voor € 18.990,- in de showroom. Vanaf 2 oktober kan het publiek hem aldaar bezichtigen.

Fiat (Sedici), Kia (Soul) en Toyota (Urban Cruiser) zullen zich vast even achter de oren hebben gekrabd bij het aanschouwen van de basisprijs van de Yeti. Met een bedrag van € 18.990,- is Skoda's eerste SUV namelijk behoorlijk scherp geprijsd in tegenstelling tot hun avontuurlijke modellen. De genoemde concurrentie is weliswaar iets voordeliger, maar beschikt daarentegen over minder moderne techniek en is naar verluid . Alle Skoda Yeti's worden uitgerust met een handgeschakelde 6-bak en een automatische DSG-automaat wordt vanaf begin 2010 leverbaar.

Prijzen benzines
Skoda YetiDe Yeti kan worden geleverd in vier uitrustingniveaus: Active, Active Plus, Ambition en Elegance. De hoeveelheid te kiezen uitvoeringen is afhankelijk van de gekozen motorisering. De instapper, de 1.2 TSI met 105 pk, is het enige model dat als Active te bestellen is. Deze kost zoals gezegd € 18.990,- en beschikt over voorwielaandrijving. Wie airconditioning wenst moet minimaal voor de Active Plus gaan die € 1.000,- duurder is. Een leuke bijkomstigheid van een Skoda is dat de prijzen van extra verwennerijen aanzienlijk minder kosten dan bij zusterbedrijf Volkswagen. Terug naar de aanschaprijzen. De tweede en krachtigste benzine, de 160 pk sterke 1.8 TSI, beschikt over 4x4-aandrijving en is voorzien van een Haldex-koppeling waarmee de Yeti zich aan de terreinomstandigheden kan aanpassen. Optioneel is er een systeem verkrijgbaar die verschillende rijmodi voor op ruw terrein kent. Tevens wordt hiermee het Hill Descent Assist actief, waarmee gecontroleerd hellingen afgereden kunnen worden. De Yeti 1.8 TSI staat vanaf € 25.790,- als Active Plus in de prijslijsten.

Prijzen diesels
Skoda YetiBij het dieselgamma zijn er drie vermogengradaties: 110, 140 en 170 pk. Allen hebben een cilinderinhoud van 2.0 liter en bevatten TDI-commonrailtechniek. De lichtste variant is er zowel als voor- of vierwielaangedreven versie die respectievelijk voor € 25.690,- en € 29.290,- in de boeken staan. De 140 pk sterke TDI is berekend op € 34.390,- en de 170 pk sterke variant op € 35.890,-. We spreken in beide gevallen over de Ambition-uitvoering en die beschikt onder andere over automatische airco, cruise control, multifunctioneel stuurwiel, luxueuzere bekleding, acht luidsprekers en audio-aansluiting in de middenconsole, bagagerail in kofferruimte en 16 inch lichtmetaal.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model