Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Skoda Yeti 2014

Nieuws: Skoda Yeti 2014

Gefacelifte Skoda Yeti blijft in prijs gelijk

20.12.2013

We hebben er even op moeten wachten maar Skoda heet eindelijk de prijzen bekend gemaakt van de gefacelifte Yeti.

Geheel volgens de geldende trend (die ooit is aangewakkerd door de Elegance- en Avantgarde-modellen van Mercedes, menen we) is de Skoda Yeti voortaan te bestellen met twee aparte gezichten. De Yeti-zonder-achternaam is de elegantste van het duo met voor- en achterbumpers, zijpanelen en portierdorpels die mee gespoten zijn in de carrosseriekleur. Bij de Yeti Outdoor zijn deze carrosseriepanelen juist uitgevoerd in zwart kunststof waardoor Skoda’s compacte SUV stoerder en robuuster voor de dag komt. Overeenkomstig bij beide uitvoeringen is een front dat behoorlijk in het nieuw is gestoken en zich voortaan onder andere kenmerkt door beduidend strakkere lijnen en hertekende, rechthoekige koplampen die desgewenst met Bi-Xenon-verlichting en LED-dagrijverlichting uitgerust kunnen worden.

Prijslijst
Ondanks dat de Yeti zich een stuk moderner maar ook veel serieuzer voordoet, vraagt Skoda hier geen hoger starttarief voor. ‘Dat was te verwachten ook van Skoda’, zullen kritische aanhangers van het merk mogelijk denken of zeggen. 'Want de Yeti is in vier jaar tijd gemiddeld met duizend euro in prijs gestegen'. Toen de Yeti Active met 1.2 TSI in september 2009 op de markt kwam kost ‘ie inderdaad nog € 18.990,-. Nu is dat € 22.890,-. En wil je in combinatie met de 105 pk sterke benzineturbomotor het schakelen aan een automaat overlaten, dan raak je minstens € 25.890,- armer. De luxueuzere Yeti Ambition is er vanaf € 25.390,- terwijl de prijs van de Yeti Elegance start bij € 27.790,-. De Yeti Outdoor is overigens leverbaar vanaf het Ambition-uitrustingsniveau en heeft altijd een meerprijs van € 250 ten opzichte van de gewone Yeti.
Vierwielaandrijving is leverbaar op de Yeti Outdoor in combinatie met zowel een benzine- als dieselmotor. Zo is er de 1.8 TSI 4x4 met 180 pk en handgeschakelde 6-bak en die kost in Ambition-uitvoering minimaal € 33.390,-. De 2.0 TDI met 110 pk staat in de boek vanaf € 36.450,-.

Uitrusting
Tot slot nog even de uitrusting van de verschillende uitvoeringen. Iedere Yeti, of dat nu de Yeti of de Outdoor is, is in elk geval voorzien van airconditioning, elektrisch bedienbare ramen voor, Radio/CD-speler ‘Blues’ met MP3-functionaliteit, centrale portiervergrendeling en de belangrijkste airbags. Opteer je voor de Ambition dan krijg je bovenop de standaarduitrusting ook nog 4 extra luidsprekers achter, een regensensor, cruise control, climatronic elektronisch geregelde airconditioning, het klein lederpakket en lichtmetalen 16 inch velgen. De Ambition Outdoor onderscheidt zich onder andere nog door lichtmetalen pedalen, speciale lichtmetalen 16 inch velgen en grijs gekleurde buitenspiegels.
De meest luxe uitvoering, Elegance genaamd, pakt nog wat grootser uit met 17 inch lichtmetalen velgen (niet op Greentech/Greenline), Bi-Xenon-koplampen, LED-achterlichten en- dagrijverlichting, parkeersensoren achter en het navigatiesysteem Amundsen. En ook hier weer onderscheidt de Outdoor zich op enkele punten, te weten aan de hand van lichtmetalen pedalen, dakrailing in een stoere combinatie van zwart/zilverkleur en speciale 17 inch velgen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model