Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Skoda Vision RS

Nieuws: Skoda Vision RS

Skoda Vision RS: smakelijk voorgerecht

02.10.2018

Het rallyverleden en de sportieve overwinningen van Skoda worden eindelijk niet meer onder stoelen of banken gestoken in haar productiemodellen. Dit is de Skoda Vision RS, volgens Skoda een voorproefje van enerzijds een vijfdeurs hatchback, maar anderzijds ook van de koers van haar RS-label. En dat stemt ons tevreden. Sterker nog, Skoda weet ons op het puntje van de stoel te krijgen.

Ruim, goed gesprijsd, degelijk. Als we daar de term Skoda aan toevoegen is het plaatje compleet toch? Inderdaad. Maar de Tsjechen hebben toch zomaar even 117 jaar autosportgeschiedenis en grote successen behaald in de rallysport in de afgelopen decennia. En dat willen ze nu ook laten zien.

Hybride
Volgens Skoda's CEO Bernhard Maier wordt het RS-concept rigoureus op de schop gegooid. Dat zien we concreet in de vormgeving, maar het geldt ook voor de aandrijving. Onder de sportieve body van deze Vision RS werken namelijk een 1.5 liter benzinemotor (150 pk) en een 75 kW elektromotor samen om een systeemvermogen van 245 pk te realiseren. Volledig elektrisch rijden kan tot 70 km ver. Dat hiermee een sprint naar 100 km/h in 7,1 seconden realiseerbaar is spreekt voor zich.

C-segment hatchback
Het atletische uiterlijk van de Vision RS is niet alleen een voorbode van nieuwe RS-designkenmerken, maar direct ook voor een nieuwe hatchback. Een rechtstreekse concurrent voor de Golf, Leon en Focus. Wanneer die komt is onduidelijk, maar wij verwachten dat hij in 2020 toch wel bij de dealer moet staan.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model