Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Skoda Vision RS Concept

Nieuws: Skoda Vision RS Concept

Skoda geeft meer info prijs van Vision RS

27.09.2018

Skoda heeft groot RS-nieuws te melden in Parijs en dat zal iedereen vooraf weten ook. De Tsjechen teaseren zich een ongeluk. De ene keer met de Kodiaq RS, een andermaal met de Vision RS. Ditmaal is die laatste weer aan de beurt. Nieuwe designschetsen daarvan geven nog meer van het sportieve voorkomen prijs, zowel vanbuiten als -binnen.

Skoda doet er nogal geheimzinnig over, maar het heeft er alle schijn van dat het merk aan een volwaardige C-segmenter hatchback gaat. Een evenknie van de gelauwerde Golf en Leon dus. En dat is voor het eerst vreemd genoeg. De in Parijs debuterende Vision RS is naar verluidt de voorbode van het nieuwe model, want waarom zou Skoda anders zo sterk de aandacht proberen te vestigen op de auto dat vooralsnog een concept is.

Relatief traag
Naast nieuwe designschetsen die overduidelijk een zeer sportief uiterlijk etaleren, belichten de Tsjechen ook de krachtcentrale alvast nader. Inclusief de prestaties die het teweeg kan brengen. Zo blijkt het hart van de Vision RS een plug-in hybridemotor te zijn. Een 150 pk sterke 1.5 TSI-benzine vormt de hoofdcentrale, terwijl een elektromotor met 102 pk als hulpmotor fungeert. Het systeemvermogen ligt op een adequate 245 pk en daarmee is het in 7,1 seconden naar de honderd spurten.

(Plant)aardige kant
Hmm… niet direct een sprinttijd die je associeert met het huidige niveau hot hatchbacks, maar dat komt omdat Skoda een dubbele betekenis aan de Vision RS wil geven. De studie moet namelijk ook duurzaamheid uitstralen. En daarin gaan de Tsjechen best ver. Enerzijds met de schone krachtbron met een gemiddelde CO-waarde van slechts 33 g/km en een elektrische actieradius van 70 kilometer. Anderzijds via de toegepaste materialen. Een deel daarvan is namelijk volledig onttrokken uit de natuur. De vloermatten bijvoorbeeld. Die zijn gemaakt van Piñatex, een materiaal waarvan de vezels afkomstig zijn van de bladeren van de ananasplant. De sportkuipen op hun beurt zijn aan de bovenkant bekleed met carbon textiel, dat gemaakt is van gerecycled polyester.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model