Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Skoda SUVs

Nieuws: Skoda SUVs

Skoda werkt aan nieuwe SUV´s

22.03.2012

Skoda onderzoekt op dit moment mogelijkheden voor het bouwen van twee SUV´s. Gepositioneerd boven en onder de Yeti zullen de nieuwe modellen gebruik gaan maken van Volkswagen-onderstellen.

Skoda timmert aardig aan de weg en is momenteel bezig met het verder uitbreiden van de range in segmenten waar zij nog niet vertegenwoordigd is. Technisch directeur Eckhard Scholz verklaarde tegenover het Britse Auto Express plaats te zien voor twee SUV's, één groter en één kleiner dan de Yeti. Deze schittert namelijk vooral op de weg en schiet in ruig terrein tekort. Skoda kan bij Volkswagen voor een groot onderdeleninventaris terecht waardoor deze auto's mogelijk al over twee jaar bij de dealer staan.

Touareg-broertje
De grote SUV zal gebaseerd worden op het onderstel en de motorisering van de Volkswagen Touareg en wordt ontwikkeld met de Indiase, Chinese en Russische markt in het achterhoofd. Daar zijn dit soort auto's immers razend populair. Scholz verklaart niet te mikken op de luxe van de Duitse donor maar wil de auto juist praktisch en laaggeprijsd maken.

Mini-SUV?
Hoewel we een kloon van de Touareg heel goed voor kunnen stellen is het ons onduidelijk hoe een SUV kleiner dan de Yeti eruit zou komen te zien. Wellicht kiest Skoda voor een kleine cross-over zoals de Nissan Juke, maar kan het ook kiezen voor een meer capabele off-roader zoals de Suzuki Jimny. De kleine SUV zal in ieder geval geplaatst worden op Volkswagen´s nieuwe MQB-onderstel. Als beide projecten doorgang vinden horen we daar later dit jaar ongetwijfeld meer over.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model