Afdrukken Stuur door via E-mail  
 
Afdrukken Stuur door via E-mail  
Nieuws: Skoda Superb

Nieuws: Skoda Superb

Vernieuwde Skoda Superb gepresenteerd

03.04.2013

Skoda heeft haar vlaggenschip, de Superb, gefacelift. Met een bijgepunt design, schonere motoren en verbeteringen op het gebied van uitrusting moet de Superb weer afstand nemen ten opzichte van de Octavia.

Dat de Superb toch nog steeds streepje voor heeft op de Octavia komt volgens Skoda onder andere tot uiting in zijn opgefriste koetswerk; die heeft de uitstraling van een waardig vlaggenschip. Zowel de voor- als achterzijde is compleet nieuw ontworpen. De grille, het merkembleem, de kop- en mistlampen, bumpers, spatborden en motorkap gingen allemaal terug naar de tekentafel. Ook zijn er nieuwe wielen, variërend van 16 tot 18 inch. Tot de toegevoegde lakkleuren behoren Metal Grey en Moon White.
Om het interieur luxer af te kleden heeft Skoda nieuwe 3- en 4-spaaks stuurwielen ontworpen. En er zijn maar liefst 9 nieuwe bekledingsstoffen, met bruin-ivoor speciaal voor het topmodel, de Superb Laurin & Klement.

Gemak dient de mens
De vernieuwde Superb Limousine levert standaard een bagageruimte van 595 liter. Bij de Combi is dit 633 liter. Wordt de achterbank neergeklapt, dan ontstaat er een gigantische 1.865 liter. Daar moet zelfs de nieuwe Octavia Combi, die op het modernere MQB-platform staat, voor buigen (1.740 liter). Bovendien is de toegang tot het bagageruim van de Superb Combi gemakkelijker geworden. De op twee manieren te openen Twindoor-achterklep beschikt voortaan over twee bedieningsknoppen: een om de volledige achterklep te openen en een ander om enkel de separate achterruit te ontgrendelen, wat handig is voor kleinere spullen.
Een andere noviteit - die bij de Octavia ontbreekt - is het elektronisch kunnen verschuiven van de bijrijdersstoel vanaf de achterbank. Een primeur voor Skoda. Verder is het comfort verhoogd door het verbeterde Automatic Parking Assistant aan te bieden. Hiermee is naast fileparkeren ook automatisch achteruit parkeren mogelijk. Op het gebied van veiligheid voorziet de Superb voortaan voor het eerst in Bi-Xenon-koplampen met geïntegreerde LED-dagrijverlichting, Adaptive Frontlight System en Driver Activity Assistant (vermoeidheid-assistent).

19% zuiniger
Het motorenprogramma is onveranderd, al zijn alle krachtbronnen zuiniger geworden. Een aantal tot wel 19 procent in vergelijking met hun voorganger. Alle dieselmotoren zijn nu standaard voorzien van het start-stopsysteem en energierecuperatie, net als de 1.4 TSI-benzinemotor. Voor de belangrijkste motor in het gamma, de 1.6 TDI Greenline, geeft Skoda een gemiddeld verbruik van 4,2 l/100 km op, gepaard bij een CO2-uitstoot van 109 g/km. Hiermee valt het model in de bijtellingscategorie van 20%. Bij de 2.0 liter TDI 4x4 is de beschikking over een handbak nieuw, terwijl de vierwielaangedreven tweeliter-diesel voortaan leverbaar is met een 7-traps DSG-transmissie.

De opgefriste Skoda Superb zal zijn werelddebuut beleven op de Shanghai Motor Show die over twee weken plaatsvindt en staat vanaf de zomer bij de dealer. Prijzen volgen nog.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model