Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Skoda Superb

Nieuws: Skoda Superb

Skoda Superb ontvangt prijskaart

17.05.2013

Skoda heeft de prijzen van de Superb, openbaar gemaakt. De royale Tsjech werd onlangs vernieuwd en daar hoort natuurlijk een nieuwe prijs bij. De instapprijs van het vlaggenschip bedraagt € 27.490,-.

Voor de vernieuwde styling werden de Skoda Superb en Superb Combi bijna in het geheel terug naar de tekentafel gestuurd. De grille, kop- en mistlampen, bumpers, spatborden, motorkap en zelfs het merkembleem werden opnieuw ontworpen. Ook het motorengamma werd onder de loep genomen, met als resultaat 19% zuinigere motoren.

Goedkoper
Mede dankzij deze ingrepen heeft Skoda het voor elkaar gekregen een stukje van de prijs van de Superb af te snoepen. De opgefriste Hatchback-uitvoering heeft een prijskaartje gekregen van € 27.490,-, en is daarmee € 500,- goedkoper dan zijn voorganger met dezelfde 1.4 liter TSI-benzinemotor. Voor het basismodel van de Combi hoeft zelfs € 1.400,- minder betaald te geworden. De vanafprijs daarvan bedraagt voortaan € 28.790,-.

Diesels
Dieselen is natuurlijk ook nog steeds mogelijk. De 105 pk sterke 1.6 liter TDI is hoogstwaarschijnlijk ook meteen de belangrijkste motorisering voor de zakelijke markt. Deze beschikt namelijk over een lagere, 20% bijtelling. Tegen een prijs van € 28.490,- is de Superb Hatchback met deze dieselmotor te koop en als Combi staat hij voor € 29.790,- in de boeken.
Over de standaarduitvoering doet Skoda nog geen uitspraken, wel laat het merk weten dat onder meer een slimmere parkeerassistent, een verbeterde Twindoor-techniek op de Hatchback, Bi-Xenonverlichting met LED-dagrijverlichting en een passagiersstoel met chauffeursfunctie toegevoegd zijn aan de optielijst.

Vanaf 29 juni staat de Skoda Superb bij de dealers.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model