Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Skoda Superb

Nieuws: Skoda Superb

Meer informatie over Skoda Superb

29.01.2008

Skoda heeft meer infomatie bekend gemaakt over de nieuwe Superb. Opvallendste zaken zijn de handige achterklep, de komst van vierwielaandrijving en het AFS-systeem.

De nieuwe Superb is in bijna alle maten gegroeid ten opzichte van zijn voorganger, zo is hij 4 cm langer (4,84 meter), 6 cm breder (1,82 meter) en 1 cm lager (1,46 meter). De beenruimte achterin, waar de vorige Superb al in uitblonk, is gegroeid met 1,9 cm. Naast meer ruimte heeft Skoda ook aan een betere veiligheid gedacht. De wagen is standaard uitgerust met negen airbags en kan uitgerust worden met het AFS (adaptive Front Lighting System). Dit is een verlichtingsysteem dat zich automatisch aanpast aan de situatie op de weg. Verder komt Skoda met een navigatiesysteem met touchscreen en harde schijf.

Twindoor-systeem

Nieuws Skoda SuperbSkoda komt als eerste met een auto die een sedan en een hatchback genoemd kan worden. Het gepatenteerde Twindoor-systeem zorgt hiervoor. Onder normaal gebruik heeft de Superb een achterklep als een gewone sedan, maar moeten er grote spullen vervoert worden dan kan de klep door middel van een knop in een vijfde deur veranderd worden. De bagageruimte is normaal 565 liter groot, wat 85 liter meer is dan het huidige model. Met de achterbank plat wordt dit vergroot naar 1670 liter.

Technische info

Nieuws Skoda SuperbHet motorengamma van de nieuwe Superb komt er al volgt uit te zien met drie benzinemotoren en drie dieselmotoren. Bij de benzinemotoren starten we met de 1.4 TSI met 125, daarna de 1.8 TFSI met 160 pk en als topmodel de 3.6 FSI met 260 pk. Deze versie heeft standaard vierwielaandrijving en de DSG versnellingsbak. Bij de diesels begint Skoda met de 1.9 TDI met 105 pk. Meer vermogen is er met de 2.0 TDI die als 140 pk en als 170 pk variant te krijgen is.

In het najaar bij de dealer

De nieuwe Skoda Superb zal in maart tijdens de Autosalon van Genéve voor het eerst aan het publiek getoond worden, om in het najaar bij de dealers te verschijnen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model