Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Skoda Superb

Nieuws: Skoda Superb

Eerste foto´s nieuwe Skoda Superb

10.01.2008

Skoda heeft de eerste foto´s van de nieuwe Superb vrijgegeven. Na een eerste plagende teaser van het front van de Superb hebben we nu een volledig beeld van het exterieur van de auto. De grote sedan van de Tsjechen debuteert in Genève en zal rond de zomer bij de dealers staan.

Skoda blijft zeer zuinig met informatie over het nieuwe model. Nadat de fabrikant in november zelf wat spyshots en eerste informatie de wereld instuurde, volgde in december een studiofoto van het front. Maar concrete informatie bleef uit. Ook nu is het nagenoeg alleen maar fotomateriaal wat er vanuit Tsjechië beschikbaar komt. Maar de foto´s onthullen wel het definitieve design van de Superb. Daarbij zien we duidelijk overeenkomsten met de overige nieuwe Skoda-modellen. Het meest opvallend is de achterzijde die we als nogal anoniem kunnen bestempelen.

Ruim interieur

Nieuws Skoda SuperbDe Superb meet een lengte van 4.84 m en een breedte van 1.78 m. Daarmee is het nieuwe model 3,5 cm langer en 1,8 cm breder dan zijn voorganger. Wel is de hoogte met 8 mm afgenomen en nam ook de wielbasis af, met 42 mm om precies te zijn. Ondanks dat claimt Skoda een zeer ruim interieur en een grote bagageruimte.

Motoren

Nieuws Skoda SuperbOnder de motorkap zal de keuze zijn uit maar liefst zes motoren waarbij het vermogen uiteenloopt van 105 tot 260 pk. De motoren kunnen worden gekoppeld aan handgeschakelde versnellingsbakken en een DSG-automaat. Qua uitrusting zal de Superb leverbaar worden met moderne voorzieningen als adaptieve koplampen, een volledig nieuwe climate control, parkeerassistentie en tal van veiligheidsystemen.

Debuut in Genève

Skoda laat weten binnenkort met uitgebreide informatie over het model te komen. Zijn debuut staat gepland voor de Autosalon van Genève en rond de zomer rijden de eerste exemplaren de showrooms binnen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model