Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Skoda Superb Outdoor

Nieuws: Skoda Superb Outdoor

Skoda Superb Combi Outdoor

05.06.2012

De Skoda Superb Combi staat vooral bekend als een luxe ruimtewonder maar krijgt nu een off-road-behandeling. Donkere kunststof panelen en een nieuwe voorbumper geven deze Tsjechische pakezel een stoer uiterlijk.

De Superb Combi werd in 2009 op de markt gebracht en is sindsdien succesvol in het segment van de luxe stationwagens. Van de Superb (sedan en station) werden in 2011 voor het eerst meer dan 100.000 exemplaren verkocht. Zagen we vorig jaar een extra luxe aangeklede Superb Combi aantreden, nu is het de beurt aan de liefhebbers van losse ondergronden. Skoda lijkt namelijk dezelfde truc te hebben uitgehaald als Volvo meer dan tien jaar geleden met de V70, die XC70 werd. Groot verschil is echter dat de Zweed ook echt terreincapaciteiten kreeg terwijl de Skoda alleen optisch stoerder is geworden, vergelijkbaar met de Cross-modellen van Volkswagen dus.

Oppervlakkig
Het betreft hier namelijk niet een apart model maar slechts een accessoire-pakket dat 'Outdoor' is gedoopt. Het behelst grijs kunststof panelen en een nieuwe voorbumper waar ronde mistlampen en een grotere luchtinlaat in te vinden zijn. Het Outdoor-pakket is leverbaar op alle modellen en motoriseringen, met uitzondering van de Greentech. De Outdoor is daarmee geschikt voor de jungle, maar dan wel die van de stad. Navraag bij Skoda leert ons dat nog niet bekend is of en wanneer de Superb Combi Outdoor in Nederland leverbaar wordt.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model