Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Skoda Superb GreenLine

Nieuws: Skoda Superb GreenLine

Superb GreenLine: 5,1 l/100 km

07.03.2008

De GreenLine-serie van Skoda wordt uitgebreid met de Superb GreenLine. De compleet nieuwe Superb zal daarmee direct vanaf de verkoopstart leverbaar zijn als GreenLine. Voor een auto van dit formaat is een gemiddeld verbruik van 5,1 l/100 opvallend netjes te noemen.

Het GreenLine-label van Skoda valt te vergelijken met het BlueMotion-label van Volkswagen. Dankzij diverse aanpassingen aan bestaande modellen is een gunstig verbruik te realiseren. In het geval van de nieuwe Superb hebben de maatregelen geleid tot een verbruik van 5,1 l/100 km en een CO2-uitstoot van 136 g/km. De 1.9 liter TDI-motor onder de kap is goed voor een vermogen van 105 pk.


Aanpassingen

Skoda SuperbOm tot dit gunstige verbruik te komen werden tal van maatregelen genomen. De aërodynamica werd verbeterd, de auto werd verlaagd en er werden banden met een lagere rolweerstand gemonteerd. Verder werd ook de motor aangepast, de versnellingsbakverhoudingen werden verlengd en er werd gewicht bespaard.

Onderdeel van het gamma

De nieuwe Skoda Superb komt in het najaar van 2008 op de markt. De Superb GreenLine zal direct deel uitmaken van het leveringsgamma.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model