Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Skoda Super (Combi)

Nieuws: Skoda Super (Combi)

‘Nieuwe Skoda Superb krijgt designrevolutie’

31.12.2013

Tegenwoordig heeft de Skoda Superb nauwelijks meerwaarde ten opzichte van zijn iets kleinere broer, de Octavia. Dat moet veranderen. En dus gaat Skoda het met de nieuwe Superb radicaal anders aanpakken.

Dat heeft Autocar weten te ontfutselen van de voorzitter bij Skoda, Winfried Vahland. Hij heeft laten doorschemeren dat de volgende Superb qua styling een ‘revolutie’ binnen het merk zal zijn en wat betreft buitenmaten een absolute maatstaf in z’n segment. Kannabilisatie, zoals dat enigszins aan de orde is sinds de groeispurt van de Octavia, zal daarmee definitief passe zijn. Vahland verzekert ons dat de Superb terugkeert als het onovertroffen vlaggenschip van Skoda.

Half Duits
Goed nieuws is er ook te melden over de technische vooruitgang die de Superb gaat doormaken. Als platform voor de nieuwe generatie wordt het geprezen MQB gebruikt dat een stuk lichter is dan de huidige bodemgroep. Tot wel 100 kilogram, wat weer een positief effect heeft op het brandstofverbruik en de rijeigenschappen in het algemeen. Bovendien maakt het modulaire platform het mogelijk vereiste interieurdelen net een paar centimeters verder in de hoek(en) te plaatsen waardoor er meer ruimte overblijft voor de inzittenden. Tel uit de winst. En voor wat het waard is: de toekomstige Superb zal voor zeker 50% van diens onderdelen delen met dat van de toekomstige Volkswagen Passat. Minder positief nieuws is er helaas ook. De handige tweedelige achterklep van de vierdeurs Superb Limousine zal niet terugkeren. ‘Te duur’, zegt Vahland.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model