Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Skoda Spaceback

Nieuws: Skoda Spaceback

Het bewijs: Skoda maakt zich op voor eigen Golf/Leon

10.10.2018

Het sterke vermoeden bestond al na het tonen van de sportieve Vision RS op de Autosalon van Parijs, en nu is het hoge woord er ook daadwerkelijk uit uit monde van Skoda zelf: het merk werkt aan een vijfdeurs hatchback ten gunste van de compacte middenklasse.

Ondanks het succes van de Octavia is nooit begrepen waarom Skoda, in tegenstelling tot Seat, zichzelf nooit trakteerde op een zustermodel van de Volkswagen Golf. Kennelijk konden de Tsjechen zonder af. Maar nu staat dat evenwel alsnog te gebeuren.Nog voor het einde van het jaar zal het doek worden getrokken van een nieuwe 5-deurs hatchback. En dat betekent zowaar dat Skoda de primeur in de compacte middenklasse voor de komende 6 à 7 jaar wegkaapt van haar zustermerken. De nieuwe Golf en Leon staan immers pas op de rol van 2019.

Compact maar toch ruim
Model voor die nieuwe Skoda staat de in Parijs gepresenteerde Skoda Vision RS. De burgermansuitvoering daarvan wordt niet zo sportief uiteraard, maar wie door de spoilers heen kan kijken zal al een aardige voorstelling kunnen maken van de gewone modellen. Deze teaser vertelt daar eigenlijk veel minder over.Wel voegt Skoda er nu aan toe dat de hatchback komt te staan op het A0 MQB-platform. En dat schijnt uit te blinken in z'n compacte formaat, maar het toch kunnen creëren van veel binnenruimte. Dat laatste is Skoda immers ook een beetje aan haar stand verplicht. Wordt vervolgd…

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model