Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Skoda smartphone-applicatie

Nieuws: Skoda smartphone-applicatie

Smartphone-app Skoda

23.06.2011

Steeds meer autofabrikanten beginnen de (service)kracht van app’s in te zien. Zo ook Skoda dat een handige applicatie voor iPhones en Android-toestellen lanceert die inzicht geeft in wat te doen bij pech onderweg.

Brandt er een waarschuwingslampje? De app maakt snel duidelijk wat wijsheid is: doorrijden of de dealer bellen. Lekke band en zelf het wiel verwisselen? De app toont in tekst en beeld in acht stappen wat te doen. Het doel van Skoda's app is om snel en duidelijk antwoord te geven op ontstane autoproblemen zodat de bestuurder het liefst onbezorgd verder kan rijden naar de bestemming.

Weg met instructieboekje
Skoda AppDe applicatie voor Skoda-rijders is opgebouwd uit kindereenvoudige menu's. Daaronder is het antwoord op allerlei vraagstukken te vinden. Onder andere de belangrijkste waarschuwings- en controlelampjes zijn aan te klikken, gevolgd door een korte uitleg over de betekenis van het symbool, welke actie nodig is en of doorrijden wel of niet verstandig is. Onder de touch-knop 'Doe het zelf' zijn stapsgewijze instructies verzameld voor iedereen die zelf aan de slag wil om bijvoorbeeld olie of ruitensproeiervloeistof bij te vullen of een wiel te verwisselen. Komt de pechvogel er niet uit met de app, dan is met 'Vindt uw dealer' de dichtstbijzijnde Skoda-dealer te lokaliseren. Ook geeft de app direct toegang tot de Mobiliteitsservice.

Updates
De smartphone-applicatie is een initiatief van de Nederlandse Skoda-importeur namens de vaderlandse Skoda-dealers en gratis te downloaden in de Apple App Store en Android Market en vanaf de Nederlandse Skoda-site. In toekomstige releases zijn nieuwe functies te verwachten, bijvoorbeeld het online inplannen van een service-afspraak bij de dealer.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model