Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Skoda Rapid

Nieuws: Skoda Rapid

'Rapid zal tussen 15 en 16 mille kosten'

22.07.2012

Momenteel zijn we onderweg naar Slowakije om daar te gaan rijden met de nieuwe Skoda Rapid. De compacte sedan zal kort na de jaarwisseling bij de dealer staan en kent vanafprijs ‘tussen 15 en 16 mille’, zo maakt de importeur bekend.

Van Skoda's zijn we gewend dat ze scherp geprijsd zijn, maar een richtprijs van om en nabij de 16 mille voor de nieuwe Rapid, dat hadden we niet zozeer verwacht. Het merk laat ons weten hierop te mikken om de Koreaanse concurrenten een hak te zetten. Gekscherend is dat zij helemaal geen compacte sedans in huis hebben. Maar wat niet is kan nog komen en als Skoda deze richtprijs kan waarmaken dan staan ze er in ieder geval sterk voor qua prijsstelling. Tegen de jaarwisseling worden de definitieve prijzen bekend gemaakt.

Compact, maar opvallend ruim
Een veel gehoorde reactie is dat de Rapid een weinig spannend ogende auto is. Helemaal ongegrond is deze mening niet want Skoda zegt dat de Rapid zich richt op (actieve) gezinnen met de wens voor praktische bruikbaarheid en ruimte en niet op autoliefhebbers. De Rapid meet 4,48 meter in de lengte en is 1,70 meter breed. Daarmee is de Tsjech een maatje kleiner dan de Volkswagen Jetta, maar binnenin verrassend genoeg ruimer. Zo meet de standaardbagageruimte van de Rapid 550 liter terwijl die van de Jetta 510 liter groot is. En op de achterbank heeft dit niet tot minder bewegingsruimte geleid, zo krijgen we te horen van onze collega die momenteel in Wenen en morgen rond Bratislava de eerste meters met de Rapid maakt. Binnenkort de rijimpressie.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model