Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Skoda Rapid

Nieuws: Skoda Rapid

Nieuwe Skoda heet Rapid

25.04.2012

De nieuwe Skoda die nog dit jaar zal worden gelanceerd en tussen de Fabia en de Octavia komt gaat Rapid heten. Dat heeft het Tsjechische merk onlangs bekend gemaakt.

De Rapid is het productiemodel van de vorig jaar op de Autosalon van Parijs onthulde MissionL en zal een belangrijk aandeel hebben in Skoda's groeistrategie om tegen 2018 anderhalf miljoen auto's te produceren. Een gedurfde ambitie met een jaarproductie van 800.000 stuks in 2011. Een record voor Skoda, dat wel.

Jetta
De Rapid die zo'n 4,50 meter lang is behoort toe aan de compacte middenklasse en wordt gepositioneerd tussen de Fabia en de Octavia. Aangezien de huidige Octavia deze lengte ook bevat kun je ervan uitgaan dat de nieuwe generatie daarvan in formaat zal toenemen. Die (markt)ruimte is er gelukkig omdat de volgende Skoda in de range, de Superb, nog eens 34 centimeter langer is. Technisch ontleent de Rapid zijn basis van de Volkswagen Jetta en in het zuiden heeft de toekomstige Tsjech nog een familielid, de nieuwe Seat Toledo.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model