Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Skoda Rapid Sport

Nieuws: Skoda Rapid Sport

Skoda toont vlotte Rapid in Wörthersee

07.05.2013

Naast de extra sportieve modellen van Audi, Volkswagen en Seat is ook Skoda aanwezig op de Wörthersee Tour 2013. De Tsjechen nemen onder andere de Rapid Sport mee, een opgedirkte variant van hun nieuwe middenklasser.

Het draait bij de Wörthersee Tour om de performance-modellen van het VAG-concern. Audi gaf al aan met een afgeslankte maar toch supervette TT te komen, Seat kondigde kort daarna aan met de Leon Cup Racer naar Oostenrijk af te reizen en nu doet ook Skoda een duit in het zakje met deze Rapid Sport. En dat is volgens Skoda een dynamische en sportieve versie van de Rapid.

Sportieve genen
Het valt nog niet mee om van een ingetogen compacte vijfdeurs hatchback als de Rapid een spannende auto te maken. Het monteren van grote wielen is vaak al het halve werk. En dus zette Skoda de Rapid Sport op 19 inch lichtmetaal. Verder probeert de auto te imponeren met spoilers en een grote luchtinlaat aan de voorkant. Aan de achterzijde vinden we twee geïntegreerde uitlaten in een uitgesproken bumper. Ook binnenin worden de sportieve genen van de Rapid Sport benadrukt met onder andere een sportief stuurwiel, Recaro-sportstoelen en verlichte dorpels. Over de motorische tweaks heeft Skoda niet losgelaten.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model