Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Skoda Rapid Sport

Nieuws: Skoda Rapid Sport

Skoda aan de Rapid Sport?

09.07.2013

Wat probeert Skoda te teasen met deze kleine afbeelding op hun Facebook-pagina. Dat het om een speciale uitvoering van de Rapid gaat is logisch, maar wat zou dat kunnen zijn? Wij gokken op een snelle variant.

Op de jaarlijkse Volkswagen-meeting in het Oostenrijkse Wörthersee stal Skoda de harten van de bezoekende GTI-rijders met de daar onthulde Rapid Sport Concept, een kersenrode Rapid die stevig aan de doping had gezeten. De Skoda op de teaser heeft eenzelfde kleur, terwijl de lichtunit donkergetint lijkt te zijn. Precies zoals de Rapid Sport Concept die ook heeft. Zodoende is het goed mogelijk dat Skoda ons aan het opwarmen is voor de productieversie.

Hitsige 1.4 TSI
Omdat Skoda verder zichzelf het zwijgen heeft opgelegd, kan het speculeren over welke aandrijflijn de Rapid Sport annex RS krijgt beginnen. De pas geleden gepresenteerde Octavia RS beschikt over 220 pk uit een 2.0 liter TFSI. Gezien die hoger geclassificeerde Skoda een gepaste afstand moet hebben met de Rapid Sport, zetten we in op 180 pk voor dat model. En dat vermogen brengt ons eigenlijk maar bij een aandrijflijn die voor Skoda voor het grijpen ligt: de 1.4 TSI die we kennen van de Seat Ibiza Cupra, Volkswagen Polo GTI en natuurlijk Skoda's eigen Fabia RS. Of we gelijk hebben, gaan we medio september meemaken. Dan vindt namelijk de IAA in Frankfurt plaats, daar waar de onthulling plaatsvindt.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model