Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Skoda Octavia

Nieuws: Skoda Octavia

Tekening hint naar nieuwe Skoda Octavia?

28.08.2012

Er is een nieuwe Skoda Octavia in de maak, tot zover geen nieuws. Wat nog strikt geheim wordt gehouden is hoe de auto eruit gaat zien. Maar laat Skoda tijdens een bijeenkomst nu net een onbekend auto-ontwerp uit de doeken doen.

Begin 2011 gunde Skoda ons een blik in hun toekomst met de VisionD Concept. Later evolueerde deze studie tot de ietwat burgerlijke MissionL, met kont. En nu kennen we die auto, die binnenkort bij de dealers staat, als Rapid. Het stoere van de VisionD was er nog nauwelijks in te herkennen. Maar het lijkt erop dat Skoda hem alsnog van stal haalt en mogelijk voor de nieuwe Octavia.

Anders
Bij de foto ontbreekt iedere vorm van informatie dus we hebben geen idee wat en waarover de betreffende man aan het uitleggen is. Zeker is dat de getekende auto sterk lijkt op de VisionD, maar het hem niet is. Kijk maar eens naar de koplampen; die vouwen zich nadrukkelijk om de hoeken in tegenstelling tot de VisionD. Ook de achterzijde, en dan met name de breuklijn rond de achterklep, wijkt af. En het is dit detail dat ons doet vermoeden dat het hier wel eens om de nieuwe Octavia kan gaan.
De huidige Octavia is er weliswaar als sedan en Combi-station, maar waarom kan Skoda het bij de nieuwe niet over een compleet andere boeg gooien met al die nichesegmenten van tegenwoordig? Van ons mag de nieuwe Octavia er zo uit komen te zien. Lekker anders!

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model