Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Skoda Octavia

Nieuws: Skoda Octavia

Skoda heeft Octavia Combi ook al klaar

22.11.2012

Wat zien we daar nu staan! Heeft Skoda de nieuwe Octavia Combi ook al klaar? Kennelijk wel, want de stationwagenvariant moest net als de gisteren vastgelegde sedan ook op de foto voor promotionele doeleinden.

Met deze scoop van de Combi achten we de kans groot dat Skoda volgende maand de nieuwe Octavia tegelijkertijd als sedan en stationwagen gaat onthullen. De officiële introductie voor pers en publiek staat pas gepland in maart, tijdens de Autosalon van Genève.

Op-en-top Skoda
De nieuwe Octavia zal overigens weer een rasechte Skoda zijn: representatief maar zonder drama. Saai? Misschien wel, maar Skoda is nu juist hiermee groot geworden dus wie houdt het merk dat ´Simply Clever´ als slogan hanteert tegen om anders te doen.

Modern
Wie denkt dat er rond Skoda nog een Oostblok-achtig sfeertje hangt leeft waarschijnlijk zelf nog in het verleden. Het Tsjechische merk heeft het afgelopen decennia namelijk een enorme technologische groei doorgemaakt. Sterker nog, de ruwweg 4,80 lange nieuwe Octavia is moderner dan ooit tevoren en zal zich qua techniek prima kunnen meten met bijvoorbeeld de Passat.
Als bodemgroep geniet hij van het nieuwste dat de Volkswagen Groep te bieden heeft (MQB) en ook de motoren zullen helemaal bijtijds zijn. De keuze zal bestaan uit 1,2-, 1,4- en 1,8-liter TSI-benzinemotoren en dieselen kan met de 1.6 en 2.0 liter TDI. In een later stadium volgt dan nog de 1.6 TDI Greenline die is klaargestoomd om zo zuinig mogelijk met brandstof om te springen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model