Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Skoda Octavia Scout

Nieuws: Skoda Octavia Scout

De avonturier: nieuwe Skoda Octavia Scout

13.02.2014

Naast de praktische Octavia Combi en de sportieve Octavia RS voegt Skoda nu zijn derde Octavia-telg aan het gamma toe: de Octavia Scout. Enkel leverbaar als Combi weet de Octavia Scout de praktische inborst van het model nog verder uit te buiten.

Het Scout-concept van Skoda kennen we inmiddels: stoere spatbordverbreders, wat robuuster vormgegeven bumpers alsook metaalkleurige bodembeschermers sieren het exterieur van de Tsjech. Ze geven visuele ondersteuning aan zijn daadwerkelijk avontuurlijke karakter. Het is immers niet enkel stoerdoenerij. De bodemvrijheid van de nieuwe Octavia Scout is met 33 mm toegenomen ten opzichte van de standaard versie en bovendien worden alle vier de wielen aangedreven. Voor dat laatste is een Haldex-koppeling verantwoordelijk welke afhankelijk van de situatie de aandrijfkrachten over de wielen weet te verdelen.

Kampeerders opgelet!
Skoda claimt met trots dat de Octavia Scout voortaan 25% meer aanhangergewicht (2.000 kg) mag trekken. Bovendien zijn de aan- en afloophoeken vergroot waardoor hij zich ook weet te redden in minder toegankelijk terrein. Motorisch zal er de keuze zijn uit twee dieselmotoren en één benzinekrachtbron. Welke, dat laat Skoda op dit moment nog niet weten. We verwachten meer informatie over de Octavia Scout tijdens zijn werelddebuut op de Autosalon van Genève 2014.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model