Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Skoda Octavia RS230

Nieuws: Skoda Octavia RS230

Golf GTI Performance Sedan: Skoda Octavia RS 230

24.02.2015

'Een snelle kilometervreter, maar geen RS, een supersportmodel', dat schreven we in onze test over de Octavia (Combi) RS. Nu komt Skoda dat goedmaken: met de RS 230-uitvoering.

Als we Skoda moeten geloven rijdt de RS 230 opwindender dan de normale Octavia RS. En met het recept daarvoor zijn we eigenlijk al bekend. Om precies komt die van de Volkswagen Golf GTI. Als Performance-uitvoering is die net even wat scherper, met dank aan een elektronisch gestuurd sperdifferentieel tussen de voorwielen en ietsje meer vermogen.

Genève
Net als bij de beide GTI's heeft ook de Octavia RS 230 een 10 pk hoger vermogen dan de gewone versie. De RS 230 sprint daardoor een tiende van een seconde sneller naar 100 km/h, maar daar is het Skoda feitelijk niet zozeer om te doen. Qua top kan er 250 km/h worden gehaald. Wat de meerprijs voor de hogere prestaties zijn, is niet bekend. Skoda wil eerst met de Octavia RS 230 gaan schitteren tijdens de Autosalon van Genève. Samen met de nieuwe Superb.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model