Afdrukken Stuur door via E-mail  
 
Afdrukken Stuur door via E-mail  
Nieuws: Skoda Octavia RS

Nieuws: Skoda Octavia RS

Skoda klopt aan bij 300-club

14.06.2011

Met een Octavia RS gaat Skoda de 300 km/h-grens proberen te doorbreken. Speciaal daarvoor werd er de afgelopen maanden in Engeland gesleuteld aan een Octavia RS die maar liefst 600 pk op de weg zal gaan brengen. Zijn topsnelheid moet op 322 km/h liggen.

Tijdens de Bonneville Speed Week, die jaarlijks op de Bonneville zoutvlakte wordt georganiseerd, zal Skoda met de Octavia RS aan de start verschijnen. Het evenement draait puur om snelheid en het neerzetten van records. Eerder al zagen we Jaguar er het record neerzetten voor de snelste Jaguar ooit en ging Toyota voor het record van de snelste hybride met de Prius. Skoda gaat voor het record van snelste Skoda ooit, maar doet ook een gooi naar het record in de klasse van productieauto´s met een 2.0 liter motor.

600 pk!
De Octavia RS waarmee Skoda een gooi naar het record zal gaan doen is in de basis een standaard Octavia RS, maar natuurlijk wel op tal van punten gemodificeerd. Het meest ingrijpende vond onder de kap plaats. Alhoewel, slechts een andere turbo en wat aanpassingen aan het motormanagement wisten de 200 pk sterke krachtbron tot maar liefst 600 pk te dwingen. Brandstof met een hoog octaan is dan wel vereist. Verder zien we een flink verlaagd onderstel, aanpassingen aan het sub-frame en een forse verbetering van de aerodynamica. Om de veiligheid te kunnen garanderen eist de organisatie een remparachute, rolkooi, brandblussers en speciale zijruiten. Eens kijken of Skoda die 300 km/h-grens zal doorbreken!

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model