Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Skoda Octavia RS

Nieuws: Skoda Octavia RS

Prijzen Skoda Octavia RS openbaar

11.07.2013

Skoda heeft de Nederlandse prijzen van de Octavia RS bekend gemaakt. Prijzen inderdaad, want kiezen voor de RS betekent tevens kiezen voor de benzine- of de dieselvariant. Rijden kan vanaf € 35.900,-

Is de keuze na lang wikken en wegen eindelijk gevallen op de Octavia RS? Dan schotelt Skoda je meteen een ingewikkeld dilemma voor. Ga je voor de RS met benzinemotor of opteer je toch voor de koppelrijke diesel? Laten we beginnen met de 2.0 TSI benzinemotor. Deze viercilinder levert een vermogen van 220 pk en heeft een topsnelheid van 248 km/h. De bekende sprint verloopt in slechts 6,8 seconden. Hoelang de 184 pk sterke 2.0 TDI dieselmotor hier exact overdoet meldt Skoda niet, maar de Tsjechen melden wel dat de topsnelheid op 232 km/h ligt.

Standaarduitrusting
Of je uiteindelijk voor de benzine- of dieselvariant gaat, Skoda monteert op beide varianten een handgeschakelde zesbak. Heb je echter geen zin om zelf te schaken? Ook geen probleem. Vink simpelweg de DSG-automaat aan en je hebt er geen omkijken meer naar. Standaard zijn alle RS-modellen verder voorzien van een XDS elektronisch sperdifferentieel, 12 mm verlaagd sportonderstel en 17 inch lichtmetalen wielen. Daarnaast is het interieur in sportief zwart uitgevoerd, met onder andere RS sportstoelen, een driespaaks lederen RS sportstuur en sportpedalen. De RS signatuur komt verder terug in de instrumenten, dorpels, bekleding en vloermatten. Naast de reguliere kleuren zijn er voor de Skoda Octavia RS een aantal exclusieve kleuren beschikbaar, namelijk Steel Grey, Rallye Green en Sprint Yellow.

Prijzen
De nieuwe Skoda Octavia RS komt in september op de markt. De prijzen beginnen bij € 37.280,- voor de 2.0 TSI en € 35.900,- voor 2.0 TDI. De Combi kent een meerpijs van € 1.050,-.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model