Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Skoda Octavia Combi 4x4

Nieuws: Skoda Octavia Combi 4x4

4x4 leverbaar op Skoda Octavia Combi

02.05.2013

Ruim één op de vijf kopers van de vorige Skoda Octavia Combi koos bij het bestellen voor het 4x4-systeem. Reden genoeg om de nieuwe generatie opnieuw uit te rusten met het vierwielaandrijvingsysteem.

Vooral in bergachtige en in de winter zeer koude landen is het 4x4-systeem op de Skoda Octavia Combi zeer populair. Skoda geeft aan dat zelfs meer dan 60% van de klanten daar kiest voor een exemplaar met aandrijving op alle vier de wielen. Vandaar ook dat het systeem onder handen werd genomen voor de nieuwe Octavia.

Elektronische verdeling
Standaard wordt de Octavia Combi met vierwielaandrijving alleen via de voorwielen aangedreven, maar bij gripverlies helpen de achterwielen naadloos mee met de aandrijving. De nieuwe generatie van het systeem onderscheidt zich vooral door de elektronische koppelverdeler die de krachten tussen het linker en het rechterwiel naar wens kan verdelen.

Drie motoren
Die kracht kan in de Octavia Combi 4x4 worden geleverd door drie verschillende motoren. De enige benzine is een 1.8 TSI met 180 pk, dieselen kan met een 1.6 TDI met 105 pk of een 2.0 TDI met 150 pk. Het verbruik is met 14% gedaald door een start/stop-systeem en regeneratie van de remenergie. De 1.6 dieselmotor is de zuinigste met 4,5 l/100 km en een CO2-uitstoot van 119 g/km.

Weten hoe de Skoda Octavia Combi 4x4 rijdt? Houd de site in de gaten voor de rij-impressie die binnenkort zal verschijnen!

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model