Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Skoda Fabia RS2000 Roadster

Nieuws: Skoda Fabia RS2000 Roadster

Skoda doet gek!

06.06.2011

De Skoda Fabia als cabriolet. En dan ook nog eens van het supersnelle type. Het is slechts een studie maar met deze Fabia RS2000 Roadster laat Skoda zich wel van de sportieve kant zien.

Deze knalgroene Fabia RS2000 Roadster schittert op het GTI-treffen in het Oostenrijke Wörthersee, waar we meer primeurs zien dan ooit tevoren. Naast de ruim 500 pk sterke Audi A1 clubsport quattro, de Golf GTI Cabrio en de Golf R Cabrio en de al eerder onthulde Golf GTI Edition 35 is nu immers ook de Skoda Fabia RS2000 Roadster voorgesteld. Een knutselwerk dat gebaseerd is op de rallyversie van de Fabia.

Opwarmertje?
Skoda Fabia RS2000 RoadsterDe RS2000 is uitgerust met een sequentiële versnellingsbak, een hoogtoerige atmosferische tweelitermotor en permanente vierwielaandrijving. Skoda geeft geen specificaties maar we gaan ervan uit dat al die techniek ook in deze Roadster aanwezig is. Uiteraard verpakt in een open carrosserie. Vooral uniek aan de RS2000 Roadster is dat het een vierdeurs cabriolet is voorzien van vier volwaardige zitplaatsen. Productieplannen zijn er (uiteraard) niet. Of zou Skoda ons stiekem toch opwarmen voor een cabriolet?

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model