Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Skoda Fabia R5

Nieuws: Skoda Fabia R5

Skoda Fabia als rallymonster

02.12.2014

Dit is de rallyversie van de nieuwe Skoda Fabia. En dat is me toch een brute verschijning geworden! Hij zal volgend jaar in actie komen en zal het hart van Skoda-liefhebbers sneller laten kloppen.

Wij vinden het kicken hoe Skoda de nieuwe Fabia tot rallymonster heeft omgetoverd. Het aerodynamisch geoptimaliseerde koetswerk (meteen ook een stuk breder dan de standaardcarrosserie), de enorme achtervleugel en luchthapper op het dak zijn weliswaar functioneel, maar vooral bruut om te zien. Dat de uitlaat naar het midden is verhuisd en de buitenspiegels zijn gekrompen draagt nog meer bij aan zijn stoere voorkomen. Om nog maar te zwijgen over de felgroene kleurstelling.

FIA regels
Onder de kap ligt een 1.6 liter turbomotor die wordt gekoppeld aan een sequentiële vijfbak. Niet dat Skoda daarin veel keuze had - de WRC 2-reglementen van de FIA dicteren die specificaties nu eenmaal. Net als het minimumgewicht overigens. Dat bedraagt 1.230 kg en je kan ervan op aan dat deze wedstrijdtelg nauwelijks enkele grammen meer weegt. De remmen en ophanging zijn uiteraard ook aangepast om straks op de rallywegen geen flater te slaan.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model