Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Skoda elektrisch

Nieuws: Skoda elektrisch

Eerste elektrische Skoda een feit in 2020

23.11.2017

Volkswagen's veelbelovende elektro-offensief tot 2025 trekt ook andere merken binnen het concern mee. Zo gaat ook Skoda elektrisch rijden omarmen en het eerste model zonder verbrandingsmotor kun je over pak 'm beet 2 jaar verwachten.

Skoda heeft 2020 dubbel onderstreept in de agenda als het gaat om elektrisch rijden. In dat jaar staat namelijk moet haar allereerste EV klaar zijn voor de verkoop, om daarna pas echt gas (lees: stroom) te geven met nog eens vier volledig elektrische modellen in verschillende segmenten. De productie van Skoda's eerste EV zal plaatsvinden in de fabriek in Mladá Boleslav.'De toekomst van ŠKODA is elektrisch," aldus Skoda's CEO Bernhard Maier. 'Vanaf 2025 willen we vijf volledig elektrisch aangedreven auto's in verschillende segmenten aanbieden en uiteraard zijn we verheugd dat de eerste volledig elektrisch aangedreven Skoda in Tsjechië zal worden geproduceerd. Dit is een belangrijke stap voor de toekomst van het merk en voor Tsjechië als auto-producerend land.'

Superb plug-in hybride
In de fabriek in Mladá Boleslav worden naast elektrisch aangedreven auto's ook elektrische componenten voor plug-in hybrides voor verschillende merken van de Volkswagen Group geproduceerd.De eerste plug-in hybride met Skoda-logo op de neus komt in 2019 op de markt. Op basis van – hoe kan het anders – de Superb, diens vlaggenschip. En wie weet wel voorzien van technieken uit de Vision E, Skoda's voorproefje op het gebied van autonoom rijden. Dat laten de Tsjechen nog even in het midden.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model