Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Skoda City Cr & Compact

Nieuws: Skoda City Cr & Compact

Twee modellen erbij voor Skoda

17.03.2011

Skoda groeit en wil blijven groeien. In 2018 moeten de verkopen twee keer zo hoog zijn. Meer modellen zijn daar onder andere voor nodig en daarom zitten er twee nieuwe modellen in de pijplijn van het Tsjechische merk.

Waar zit nu meer afzetpotentieel dan in dat het kleinste segment. Zodoende werkt Skoda dus aan een compacte stadsauto. Momenteel gaat de auto nog gebukt onder de naam 'City Car' maar als productiemodel gaat het waarschijnlijk Joyster heten. Althans dat gaat in de wandelgangen de ronde. De nieuwe Skoda in het A-segment zal nauw verwant zijn aan de Volkswagen Up die op termijn de Fox gaat vervangen. Gelijkgezinde motoren kunnen we dus verwachten en dat betekent kleine, zuinige TSI-tjes en een elektrische krachtcentrale. Een plug-in hybride sluiten we ook niet uit. Skoda wordt binnen het Volkswagen-concern namelijk niet langer gezien als marktvolger en mag zodoende ten volste genieten van alle moderne technieken die een Volkswagen ook herbergt.

VisionD
De tweede Skoda in de pijplijn betreft een overbruggingsmodel tussen de Fabia en de Octavia. Een soort VisionD maar dan met horizontale kofferklep zou dat kunnen zijn. In ieder geval zullen beide nieuwe Skoda's diverse trekjes hebben van deze in Genève onthulde concept. Wanneer we de eerste tekenen van de nieuwe modellen kunnen verwachten? Waarschijnlijk dit jaar nog. De eerste blik op de compacte sedan volgt pas in de loop van 2012.

Bekijk ons uitgebreide aanbod tweedehands Skoda modellen

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model