Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Skoda Citigo

Nieuws: Skoda Citigo

Skoda geeft de Citigo een rally-look

16.05.2012

Skoda oogst succes in het IRC met de Fabia S2000 en transplanteert de rally-looks nu naar de Citigo. Het jongste en kleinste lid van de Skoda-familie wordt tijdens het Wörthersee Treffen uitgedost met een rally-body.

Het lijkt wel of de verschillende fabrikanten uit de VAG-stal steeds meer gaan proberen elkaar de loef af te steken tijdens het Wörthersee Treffen. Kwam Seat al met een sportief uitziende Mii, Skoda doet er een schepje bovenop en maakt van de Citigo een waar racemonster.

Rally
Dat Skoda kiest voor een Rally-variant is niet verwonderlijk. De Tsjechen hebben immers groot succes in het Intercontinental Rally Championship waar de Fabia S2000 momenteel de bovenste vier plaatsen in het kampioenschap bezet. De Citigo Rally is dan ook niet bedoeld om de Fabia te vervangen - tenzij de downsizing in de racerij nog verder doorzet - maar meer als vingeroefening voor wat er allemaal mogelijk is met de kleine Citigo. Hoewel het koetswerk één-en-al snelheid ademt is het nog maar de vraag of er ook mechanisch aan de Citigo gesleuteld is.

Citigo DJ
Naast de Rally-variant komt Skoda ook met een muzikale Citigo naar Oostenrijk. De Citigo DJ is volledig uitgerust met een DJ-installatie en zal tijdens het evenement door een volgens Skoda beroemde DJ gebruikt worden om de bezoekers te vermaken.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model