Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Skoda Citigo

Nieuws: Skoda Citigo

Skoda Citigo in 't nieuw

03.08.2016

In navolging van de Volkswagen Up! is Skoda's evenknie, de Citigo, ook in 't nieuw gestoken. Dat is heel stilletjes gebeurd en als je niet beter zou weten, zou je het niet eens in de gaten hebben.

Net als bij de vernieuwde Up! zijn de veranderingen bij de Skoda Citigo uiterst summier. Sterker, na hertekende koplampunits met voortaan LED-dagrijverlichting vonden de Tsjechen het al welletjes wat de buitenkant betreft. Zelfs geen andere wielen en nieuwe kleuren dus voor de Citigo, in tegenstelling tot de Up!

Paraplu
Binnenin iets meer nieuws, maar eigenlijk enkel wanneer er dieper in de buidel wordt getast. Automatische klimaatregeling en een regen- en lichtsensor zijn namelijk optioneel voortaan. Bij de standaarduitvoering blijft alles bij het oude. Ook nieuw onder het mom 'Simply Clever' is een paraplu aan boord. Die is, niet zoals bij de Superb in de portier weggewerkt, maar onder de voorstoel. Verder beschikt de vernieuwde Citigo over een geüpdatet infotainmentsysteem.

Geen turbomotor
Opmerkelijk is dat de Skoda Citigo niet de beschikking krijgt over de 1.0 liter driecilinder-turbomotor. Dit terwijl de vernieuwde Up! deze wel krijgt toebedeeld. De nivellering die de Volkswagen Groep de laatste paar jaar onder haar (massa)merken heeft ingezet, sijpelt dus niet helemaal door tot en met de onderkant van de markt.

De licht opgefrist Skoda Citigo staat vanaf het najaar bij de dealer. Prijzen volgen nog.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model