Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Skoda Citigo

Nieuws: Skoda Citigo

Alle prijzen van Skoda Citigo

07.05.2012

We hebben ze, alle prijzen van de nieuwe Skoda Citigo. In tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten is de Tsjechische dreumes niet de voordeligste van het Germaanse trio, maar daar staat een rijkere standaarduitrusting tegenover. Rijden kan vanaf 15 juni voor € 7.990,-.

Met een vanafprijs van € 7.990,- valt de Skoda Citigo tussen de Mii en de Up! in. De Seat is er namelijk vanaf € 7.695,- terwijl de technisch identieke Volkswagen minimaal € 8.490,- moet kosten. De reden dat de Citigo enkele honderden euro's duurder is dan de Mii is omdat Skoda ervoor heeft gekozen om ESC standaard te leveren. Bij de kleine Seat is dat veiligheidsysteem optioneel.

Uitvoeringen
De nieuwe Citigo is er als Easy, Active, Ambition en Elegance. Naast stabiliteitscontrole zijn dagrijverlichting en gecombineerde zij- en gordijnairbags standaard op elke uitvoering. City Safe Drive, de noodstopfunctie die actief is bij snelheden tot 30 km/h is aanwezig vanaf het derde uitrustingniveau. De duurdere Ambition en Elegance (vanaf € 8.940,-) beschikken tevens over centrale vergrendeling met afstandsbediening, elektrische raambediening vóór, een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel, elektrisch verstel- en verwarmbare buitenspiegels, mistlampen vóór, lichtmetalen velgen, leder op stuurwiel, handrem en versnellingspook en een radio-/CD-speler.

Prijzen
Motorisch is de keus vrij simpel. Alle Citigo's worden in beweging gebracht door een 1.0 liter driecilinder en daarin is enkel de vermogensafgifte divers: 60 of 75 pk. Instappen kan dus voor net geen acht mille en de Active met 60 pk is er vanaf € 8.390,-. Wil je de lichtste motor als Ambition dan is minimaal € 8.940,- verschuldigd en de vanafprijs van de Elegance met deze motorisering bedraagt € 9.690,-. Vijftien paardenkrachten meer kent in alle gevallen een meerprijs van € 550,-. De Active is er niet in de sterkste variant terwijl de Tour, een speciaal samengestelde introductie-uitvoering, er juist alleen maar met deze motor is. De vanafprijs van dit model à la Tour de France ligt op € 9.790,-. Het Move & Fun-navigatiesysteem met bijbehorende functies, airconditioning en een radio-/CD-speler zijn dan inbegrepen.

Preview
De Citigo staat vanaf 15 juni bij de dealer. Wil je hem eerder bewonderen, breng dan een bezoek aan de Libelle Zomerweek 2012 van 7 tot en met 13 mei op het Almeerderstrand. Daar zal de nieuwe Skoda een eigen plekje hebben.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model