Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Skoda Atero

Nieuws: Skoda Atero

One-off: Skoda Atero alias Rapid coupé

30.05.2016

Het moet toch een droom zijn: je eigen auto ontwerpen en daadwerkelijk bouwen. Studenten van Skoda's eigen vakschool kregen eind 2015 die kans. En het resultaat is vandaag aan de wereld gepresenteerd: de Skoda Atero, een coupé op basis van de Rapid Spaceback.

De 4 meiden en 22 jongens van Skoda's vakschool hebben een half jaar lang gewerkt aan de realisatie van deze Atero. Van de allereerste schets tot de daadwerkelijke ombouw van Rapid Spaceback tot Atero is door de jongelui uitgevoerd. Uiteraard onder toezicht van hun leraren en het team van Skoda zelf.

Geen half werk
Het resultaat is een tweedeurs coupé die in weinig nog doet denken aan de praktische Rapid Spaceback. Er werd geen half werk geleverd. Zo werd de B-stijl verder naar achteren geplaatst, de C-stijl behoorlijk aangepast en het dak loopt veel eerder en veel steiler af naar beneden. Uit de accessoires-catalogus werd de nodige opsmuk gekozen en knalrood gespoten. Dat contrasteert mooi met de diepzwarte lak van de carrosserie.

Technisch gelijk
Motorisch gezien is de Atero niet anders dan een originele Rapid. Onder de kap ligt een 1.4 TSI met 125 pk. Wel laten de studenten weten dat ze aan het onderstel hebben gesleuteld, 18 inch lichtmetaal van de Octavia hebben gemonteerd en de sportkuipen eveneens moeten bijdragen aan de sportieve beleving.

De derde
Het is niet het eerste project uit handen van Skoda's interne opleiding. In 2014 creëerde een groep jongelui de CitiJet en een jaar later zag de Funstar Pickup het levenslicht.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model