Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Skoda 7-zits SUV

Nieuws: Skoda 7-zits SUV

Skoda broedt op 7-persoons SUV

21.01.2013

Skoda’s en ruime interieurs gaan hand in hand, maar een echt grote knaap heeft het Tsjechische merk niet in haar productgamma. Over enkele jaren komt daar wellicht verandering in want er wordt serieus nagedacht over een model met zeven zitplaatsen.

Het succes van de Kia Sorento is Skoda niet onopgemerkt voorbijgegaan en ook de onlangs gelanceerde Hyundai Santa Fe maakt een voortvarende verkoopstart. Deze Zuid-Koreaanse modellen doen het vooral goed in China en Rusland, en in die markten ziet ook Skoda het benodigde zetje om uiteindelijk naar een jaarproductie van 1,5 miljoen auto's te kunnen groeien (tegen 2018). Toch wordt ook de Europese klant niet vergeten. Vandaar dat de gewenste nieuwe, grote Skoda geen MPV zal zijn, maar een full-size SUV. Die zijn namelijk wereldwijd erg gewild.

Touareg
Om niet al teveel van de taart te missen wil Skoda de 7-zitter (standaard met 5 zitplaatsen) nog voor 2016 in de handel brengen. Voor een uniforme uitstraling zal de SUV enige gelijkenissen bevatten met de Yeti, maar daar is ook alles mee gezegd; de nieuwkomer zal een zelfstandig opererende Skoda zijn waar geen Yeti-naam aan te pas komt. Althans, dat is vooralsnog het plan. Onderhuids ontleent de grote Skoda waarschijnlijk diverse technieken van de Touareg, maar het is onbekend of die afkomstig zullen zijn van de huidige of de toekomstige generatie van Volkswagen´s grootste.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model