Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Shelby Mustang 1000 S/C

Nieuws: Shelby Mustang 1000 S/C

Shelby Mustang met 1.200 pk

25.03.2013

Waar het getal duizend in de naam Shelby Mustang 1000 S/C vandaan komt is ons een raadsel, maar te bescheiden is het in ieder geval wel. Deze supercar beschikt namelijk over liefst 1.200 pk!

De Shelby Mustang kent een breed motorenpalet, met de 5.8 liter V8 als pronkstuk van het programma. Met 650 pk heeft dat blok weinig moeite om de bijna 1.800 kilogram wegende Mustang in beweging te krijgen, laat staan als Shelby er eens zoveel uit zou persen. En laat ze dat nu juist hebben gedaan. Dit is namelijk de Shelby Mustang 1000 S/C die dezelfde V8 meekrijgt, maar dan met een kolossale 1.200 pk aan maximumvermogen!

Verstevigingen
Om de 5.8-V8 tot het uiterste te laten presteren komen de Amerikanen op de proppen zoal met versterkte tuimelaars, een sterkere krukas en verbeterde zuigers, een opgewaardeerde koeling en een grotere compressor. Maar ook het chassis en het onderstel gaat tweemaal zoveel vermogen niet in de koude kleren zitten. Daarom paste Shelby deze ook aan en is de ophanging instelbaar om al het geweld over te kunnen brengen op het asfalt. Als vanzelfsprekend zijn de remmen ook krachtiger.

Schijntje
Uiteraard is de Shelby Mustang 1000 S/C geen koopje. Alhoewel, wel in vergelijk met de Bugatti Veyron Super Sport. Want voor slechts een fractie van het bedrag dat die auto moet kosten, kun je de super-Shelby al importeren. 'Slechts' € 119.300,-, exclusief belastingen ben je daarvoor kwijt. Interesse? Wees dan snel! Shelby zal namelijk maar 100 exemplaren van de 1000 S/C produceren.

Tijdens de autoshow van New York zal de Shelby Mustang 1000 S/C voor het eerst in het echt te zien zijn. Op 27 maart zal deze show zijn deuren openen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model