Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Shelby 1000

Nieuws: Shelby 1000

Shelby geeft Mustang wéér meer vermogen

03.04.2012

Shelby heeft aangekondigd volgende week op de New York Auto Show te schitteren met de Shelby 1000. Loopt Shelby het risico de exclusiviteit kwijt te raken met inmiddels 10 modellen gebaseerd op de moderne Mustang?

Carroll Shelby en zijn team staan bekend om het oppompen van de krachtigste modellen uit de Mustang-range tot duizelingwekkende hoogten. Nu gaan ze echter hoger dan ooit met de Shelby 1000 die in de ultieme variant 1.100 pk overbrengt op de achterwielen. In deze extreme configuratie mag de auto echter niet meer de weg op. Wil je toch graag met je Shelby 1000 naar de supermarkt? Dan zal je het moeten doen met 'slechts' 950 pk.

Techniek
Om een Shelby 1000 te maken wordt een Ford Mustang GT500 zowel van zijn body als aandrijflijn beroofd. Shelby vervangt de body met een agressiever exemplaar dat volgens hen 'not just for looks' is maar ook bijdraagt aan een verbeterde aerodynamica. Van de V8 blijft alleen het blok over, alle andere onderdelen worden vervangen, van de supercharger tot de aandrijfas. Wat overblijft is de meest extreme Shelby ooit gemaakt. Voor de straatlegale variant moet $ 149.995,- worden afgerekend, het circuitexemplaar kost 6.000 dollar extra. Dat is overigens wel zonder de kosten van de donor-GT500 waar je zelf voor moet zorgen.

Uniek?
Het lijkt of Shelby maar geen keuze kan maken bij het bouwen van hun auto's. Er zijn op dit moment niet minder dan 10 verschillende Shelby's te koop op basis van de moderne Ford Mustang en dat komt de exclusiviteit van de musle-cars niet ten goede. Het aanschaffen van een Shelby wordt dus niet makkelijker gemaakt en hou in je achterhoofd dat de mannen uit Las Vegas een paar maanden later zomaar een nog krachtiger model uit de hoed kunnen toveren...

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model