Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Seat

Nieuws: Seat

Leon en Walter

16.05.2005

Bij Alfa gebruiken ze weer echte deurgrepen, maar nu begint Seat die voor de achterdeuren te verstoppen. Waarom? Omdat de nieuwe Leon een coupé moet lijken.

Dit is hem: de nieuwe Seat Leon. Tenminste, dit is het prototype. Dat kunstje heeft Seat vaker opgevoerd: een prototype voorstellen en een paar maand later volgt het vrijwel identieke productiemodel. Dat productiemodel zal ongetwijfeld géén 19-inch wielen hebben en wellicht komt ook de uitlaat uit het midden te zitten, maar verder lijkt het prototype helemaal productieklaar.

Het zou ook jammer zijn als hij nog verandert, want het is een schoonheid. Hij draagt de handtekening van voormalig Alfa-designer Walter d’Silva en da’s inderdaad degene die ook al verantwoordelijk was voor de ‘verstopte’ deurgreep van de Alfa 156. De nieuwe Leon is 4,34 meter lang en ten opzichte van het ‘oude’ model groeiden wielbasis en spoorbreedte hetgeen voor een sportief weggedrag zou moeten zorgen. Ook de motor is sportief: het prototype beschikt over de tweeliter turbo FSI van de Golf GTI (200 pk). Verder: vier camera’s om de auto beter te kunnen overzien, bi-xenon koplampen, ‘home-entertainment’ en – ondanks de lage daklijn: voldoende plaats voor vier.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model