Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Seat

Nieuws: Seat

Drie nieuwe Seat´s voor 2012

29.03.2011

Seat zal in 2012 een waar modellenoffensief starten. De Spaanse autobouwer zal drie compleet nieuwe modellen en één gefacelift model onthullen, zo liet Seat CEO James Muir weten in een interview met Automotive News Europe.

In 2012 staan de nieuwe Leon, een nieuw instapmodel, een nieuwe sedan en een facelift voor de Ibiza op de planning. Van het eerste model weten we nog nauwelijks iets, behalve dan dat het hoog tijd wordt voor een opvolger. De huidige Leon draait al sinds 2005 mee en wordt momenteel aan alle kanten ingehaald door de concurrentie.

A-segment
Waar Seat eveneens aantallen laat liggen is in het allerkleinste segment. De Spanjaarden waren ooit vrij sterk met de Arosa, maar sinds die uit productie is gegaan werd het stil in het A-segment. Het is dan ook geen geheim dat Seat, samen met Volkswagen (Up!) en Skoda werkt aan een kleintje.

Facelift Ibiza en opvolger Cordoba
Tot slot zal Seat een grondige facelift doorvoeren op de Ibiza en tevens een nieuwe sedan presenteren. Details over die sedan gaf Miur niet, maar reken op een opvolger voor de Cordoba. Die zal iets groter worden dan zijn voorganger en moeten concurreren in het C-segment, precies daar waar de Toldeo het ooit zo goed deed.

Groei
Behalve het modellenoffensief laat Miur weten groei te zien voor Seat. In 2011 verwacht hij 10% meer verkopen te realiseren. Onder meer de Ibiza ST en Alhambra, die beiden boven verwachting verkopen, moeten hiervoor zorgen.

Nog meer Seat modellen

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model