Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Seat verrijkt modellijn met SUV Arona

Nieuws: Seat verrijkt modellijn met SUV Arona

Seat verrijkt modellijn met SUV Arona

27.06.2017

Het compacte crossover-segment is de Seat Arona rijker. De naam was evenals het design al bekend. Toch wilde Seat op een bijzondere manier aan de thuisstad kenbaar maken dat het modeloffensief in volle gang is.

Driehonderd meter boven de wereldstad cirkelde enkele uren voor de officiële onthulling van de nieuwkomer een helikopter met daaronder, aan een twintig meter lange kabel, de Arona. Met een snelheid van 80 km/u vloog de combinatie rond en werden stadsbezoekers en strandgasten verrast met een glimp van de compacte SUV.

Ruim
Kort daarna ging elders in de stad het doek van de auto. 'Made in Barcelona' was de eerste kreet, die werd geuit. De Arona staat op het platform dat ook de recente Seat Ibiza en de nieuwe Volkswagen Polo draagt. De auto heeft een lengte 4,14 meter. Daarmee is de auto 7,9 centimeter langer dan broer Ibiza. Ook in hoogte wint de Arona, plus 9,9 centimeter. Dat en een verticaal geplaatste voorruit komen ten goede aan de binnenruimte. Ook de bodemspeling is ruimer dan van de Ibiza en dat komt buiten de gebaande paden tot zijn recht. Ruimte is er ook in het bagagecompartiment met vierhonderd liter.

Familietrekjes
De Arona is een Seat in al zijn facetten en heeft familietrekjes van de middelgrote SUV Ateca. Aan de voorzijde vallen de driehoekig gevormde koplampen op. In de achterlichten zit led-techniek. De Arona is leverbaar met een breed scala aan assistentie- en infotainmentsystemen zoals Apple CarPlay, AndroidAuto en MirrorLink. Een BeatsAudio sound system is optioneel. De uitvoeringsvarianten zijn Reference, Style, FR en Xcellence.

Eigen gezicht
Mogelijkheden zijn er genoeg om de Arona een eigen gezicht te geven. Intrede doet de exterieurkleur Eclipse Orange. Het dak kan worden uitgevoerd in zwart, grijs, oranje (niet voor FR) of in carrosseriekleur. Kortom, er zijn 68 combinaties mogelijk.

Motoren
Seat levert de Arona met een keuze uit de bekende TSI- en TDI-motoren. Ook een versie op aardgas maakt zijn opwachting. De instapper is de 95 pk sterke 1.0 liter benzinemotor met vijfhandbak. Op dieselgebied opent de 1.6 TDI met 95 pk de range.

Publieksdebuut
De Arona maakt in september zijn publiekspremière op de internationale autoshow van Frankfurt. Einde van het jaar staat de Arona bij de Seat-dealers in ons land.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model