Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Seat Twin Drive Ecomotive

Nieuws: Seat Twin Drive Ecomotive

Seat maakt zich op voor emissievrij rijden

15.01.2009

In 2014 wil Seat modellen op de markt brengen die volledig emissievrij kunnen rijden. Een prototype op basis van de Leon, die luistert naar de naam Twin Drive Ecomotive draait momenteel de nodigde testronden om deze technologie op tijd klaar te krijgen.

De emissievrij kilometers van de Twin Drive Ecomotive-modellen zijn bedoeld voor in de stad. Daarbuiten, wanneer de snelheid omhoog gaat, moet een compacte verbrandingsmotor de voorbeweging ondersteunen. De compacte benzinemotor neemt ook het opladen van de lithium-ion batterijen en het verlengen van de actieradius voor rekening. Volledig opladen van de batterijen kan via het stroomnetwerk thuis, op het werk of waar een stopcontact ook maar in de buurt is.

Specificaties ontbreken
SeatDe elektromotor levert een vermogen van 35 kW (48 pk). Met volledig opgeladen accu's is de plug-in hybride in staat een afstand af te leggen van 50 kilometer. Geheel emissievrij kan een topsnelheid van 100 km/h bereikt worden. Hoeveel kracht de verbrandingsmotor levert vermeldt Seat niet, evenals de totale actieradius. En de CO2-uitstoot van de Seat Leon Twin Drive Ecomotive is in tegenstelling tot zijn naam minder uitgestrekt, beloven de Seat-technici. Tot slot laat Seat ons weten dat de prestaties van voldoende hoog niveau zijn voor normaal gebruik. Specificaties ontbreken echter.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model