Genève 2012
Afdrukken Stuur door via E-mail  
 
Afdrukken Stuur door via E-mail  
Nieuws: Seat Toledo

Nieuws: Seat Toledo

De nieuwe Seat Toledo

04.03.2012

Nagenoeg productierijp noemt Seat de Toledo Concept zoals die schittert in Genève. De sedan is het derde model van de in totaal vier grote primeurs die Seat dit jaar zal presenteren.

Het heeft lang geduurd, maar Seat heeft haar modellenoffensief inmiddels op volle snelheid gebracht. Na de onthulling van de Mii, de gefacelifte Ibiza en nu deze nieuwe Toledo is enkel de nieuwe Leon nog een geheim. Maar ook die komt dit jaar op de markt en is door de onthulling van deze Toledo al een stukje dichterbij gekomen.

Echte Toledo
Seat ToledoSeat spreekt weer van een traditionele Toledo. Een sedan zoals het merk die in 1991 ook presenteerde. Samen met zijn opvolger verkochten de Spanjaarden 860.000 exemplaren van de beide generaties. Over de derde generatie, je weet wel die Altea met kont, wordt met geen woord gerept. Doen wij dan ook maar niet meer, dat was immers een grote mislukking. Maar deze nieuwe Toledo moet kansen bieden. Zeker in Oost- en Zuid-Europa, maar ook bij ons. Met een sterke prijs-/kwaliteitverhouding en een praktische grote achterklep moet de Toledo de kopers gaan trekken die men met de Exeo toch niet te bereiken wist.

Seat-design
De Toledo is onmiskenbaar een Seat. De trapeziumvormige grille met honinggraatdesign, de grote luchtinlaat onder de bumper en de breed gelijnde koplampen zijn zonder twijfel een doorontwikkeling van Seat´s designtaal. Van opzij oogt de auto als een traditionele sedan waarbij de diepe vouwen in de portieren en het korte kontje een sportieve noot moeten brengen.

500 liter en grote achterklep
Seat geeft een lengte van 4,48 meter en een wielbasis van 2,60 meter op. Daarmee is de Toledo net iets korter dan de Jetta en de Exeo. De IBL Concept was met een wielbasis van 2,71 m fors groter en lijkt daarmee stiekem toch de beoogde opvolger van de Exeo. Seat claimt verder een bagageruimte van 500 liter en een praktische toegang daartoe dankzij de grote achterklep.

Nieuw interieur
Geheel nieuw is het interieur dat een geslaagde mix lijkt tussen het ergonomisch prettige interieur van de Exeo en het strakke van de verschillende conceptcars die de afgelopen jaren gepresenteerd zijn. Erin uiteraard plaats voor de meest moderne audio-/navigatiesystemen uit de schappen van Volkswagen.

2012 bij de dealers
Seat laat weten dat deze Toledo Concept later dit jaar als Toledo bij de dealers zal staan. Het motorengamma alsook de prijzen zullen tegen die tijd volgen. Reken echter op een motorengamma met moderne TSI en TDI-krachtbronnen in combinatie met zowel handgeschakelde alsook DSG-versnellingsbakken.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model