Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws SEAT Leon

Nieuws: SEAT Leon

Eindelijk foto´s gefacelifte SEAT Leon

06.03.2009

De SEAT Leon heeft een facelift ondergaan waarvan we nu eindelijk de foto´s hebben. Eerder al gaf SEAT beelden vrij van de gefacelifte FR en de vernieuwde Leon Ecomotive, maar van het gewone model ontbrak het visuele aspect. Wel zo belangrijk bij een facelift.

De vernieuwingen aan de Leon hebben in eerste instantie vooral betrekking op zijn uiterlijk. Aan de voorzijde zien we behalve de nieuwe voorbumper ook een aangepast grille. Bovendien zijn de spiegels vergroot, is de achterbumper nieuw en werden de achterklep en achterlichtunits herzien. Allemaal net wat strakker.

Interieur
Seat LeonHet interieur is voorzien van gewijzigde tellers en een nieuwe middenconsole met aangepaste bediening van de climate control. Ook is er een nieuwe serie audiosystemen leverbaar. De gebruikte materialen zijn (helaas) niet aangepast waardoor het interieur nog steeds gedomineerd wordt door hard plastic. Dat is bij de Exeo wel anders.

April bij de dealers
Seat LeonSeat zal de vernieuwde Leon vanaf april bij de dealers binnenrijden. Dat gebeurt met minder uitstoot, minder verbruik en minder geluidsproductie. De dieselmotoren worden namelijk vervangen door commonrail-exemplaren. Dat heeft minder CO2-uitstoot, minder verbruik en een stillere loop tot gevolg. De nieuwe common-rail dieselmotoren beschikken standaard over een dieselpartikelfilter (DPF) en de reeks start bij de 90 pk sterke TDI. Verder is een 1.9 TDI met 105 pk - waaronder een Leon Ecomotive - en 2.0 TDI met 140 pk beschikbaar. Het topmodel van de dieselreeks wordt gevormd door de 170 pk sterk 2.0 TDI. Bij de benzinemotoren zijn twee nieuwe varianten te vinden: een 160 pk sterke 1.8 TSI en een 2.0 TSI met 211 pk, waarbij de laatste exclusief is voor de Leon FR. Tegelijkertijd worden ook de vernieuwde Altea en Altea XL verwacht.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model