Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Seat Leon ST Cupra

Nieuws: Seat Leon ST Cupra

Seat Leon ST Cupra 280 maakt vader worden leuk!

08.01.2015

Vader worden is prachtig, maar als je dan concessies moet doen op het gebied van je heilige koe is wel heel pijnlijk. Seat maakt het een stuk draaglijker. Het Spaanse merk presenteert namelijk de Leon ST Cupra 280, de eerste power-station van Spaanse makelij ooit en nog altijd een van de weinige in z'n soort.

Seat mag haar sportieve imago dan enigszins hebben laten vieren, nooit eerder beschikte het merk over zo'n omvangrijk Cupra-gamma. Van alle snelle Seats is driekwart gestoeld op de Leon, waarvan deze Leon ST Cupra de derde loot aan die stam is. Samen met de Skoda Octavia Combi RS, Ford Focus Wagon ST en, alhoewel een flink stuk duurder, de Opel Insignia OPC Tourer en de pk-stations van Audi en Mercedes voegt de Leon ST Cupra 280 zich toe aan een exclusief clubje stationwagens met meer dan voldoende vermogen.

Prestaties
Net als de driedeurs SC en de vijfdeurs carrosserievariant bedraagt het motorvermogen 280 pk, voortkomend uit een 2.0 liter viercilinder-turbobenzine. En ondanks het hogere gewicht valt er in vergelijking met de hatchbacks slechts twee of drie tiende langzamer naar de 100 km/h te sprinten, afhankelijk van de transmissie. Voorzien van de automatisch transmissie met dubbele koppeling klaart de Leon ST Cupra deze klus in exact zes seconden. De topsnelheid ligt evenwel ook op 250 km/h.

Net zo praktisch
Als verbruik geeft Seat een gemiddelde op van 6,6 l/100 km bij een CO2-uitstoot van 154 g/km voor de versie met DSG en 6,7 l/km en 157 g/km voor de handgeschakelde uitvoering. Een lage bijtelling zit er dus niet in bij zakelijk gebruik, maar dat wist je natuurlijk al. Voor het praktisch gemak hoef je de Leon ST Cupra dan weer niet te laten staan. Met 1.470 liter aan bagageruimte is 'ie even ruim als ieder andere Leon ST.

Performance Pack
Prijzen zijn nog niet bekend, maar we schatten zo in dat de Leon ST Cupra 280 gaat starten bij € 36.500,- wat ruim duizend euro duurder is dan de vijfdeurs-variant. Als standaarduitrusting geeft Seat zoal het Cupra Drive Profile (met de modi Comfort, Sport en Cupra), DCC dynamische chassiscontrole, een sperdifferentieel op de vooras en progressieve besturing mee. Verder beschikt de auto natuurlijk over het herkenbare Cupra-design en binnenin wordt er getrakteerd op sportstoelen, meerdere Cupra-badges en gekleurde stiksels.
Optioneel is er het Performance Pack, met onder meer grotere, rood geverfde remklauwen van Brembo, specifieke velgen en speciale zijskirts. En voor wie nog een stap verder wil gaan zijn er de White Line-, Black Line- en Orange Line-pakketten, waarbij de omlijsting van de radiatorgrille, de buitenspiegels en delen van de two-tone gespoten velgen in de respectievelijke kleuren worden uitgevoerd.

De marktintroductie vindt in april plaats. Prijzen volgen nog, maar ga, zoals reeds geschreven uit van zo'n € 36.500,-.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model