Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Seat Leon Cupra R

Nieuws: Seat Leon Cupra R

JE DESIGN pept Seat Leon Cupra R op

23.04.2010

Hoewel de huidige Seat Cupra R de meest krachtige Leon ooit is voelt JE DESIGN een publiekelijk verlangen naar meer. De Duitse tuner ontwikkelde daarom een powerupgrade die het vermogen tot ver boven de 300 pk-grens brengt!

Het is niet de eerste keer dat JE DESIGN de Spaanse hatchback onderhanden neemt. Destijds verhoogde de tuner het vermogen van 240 naar 285 pk, maar dit maal krijgt de 2.0 TFSI-krachtbron van de Seat een nog extremere toename voor de kiezen. De Duitse ingenieurs peuteren maar liefst 330 pk uit de oorspronkelijke 265 pk sterke turbomotor, net iets meer dan de 310 pk van de Nederlandse Cupra 310 LE. De forse groei wordt gerealiseerd door een geoptimaliseerd motormanagement, nieuw uitlaatsysteem en een andere luchtfilter.

Verbeterde prestaties
Seat Leon Cupra RDe additionele 65 pk wordt duidelijk doorvertaald in de prestaties van de hete Spanjaard. Vooral de topsnelheid van 250 km/h valt door het extra vermogen flink hoger uit. De teller staakt zijn opmars nu namelijk pas bij 268 km/h. Ook de bekende nul naar honderd sprint wordt na de aanpassingen sneller afgehandeld. Zo noteert de Leon nu 5,8 seconden op de stopwatch wat exact vier tiende van een seconde sneller is dan een origineel exemplaar.

Krachtige vormgeving

Seat Leon Cupra RNaast de krachtbron krijgt ook de vormgeving van JE DESIGN een oppepper. De Duitse tuner pakt hierbij groots uit en gooit vooral het uiterlijk flink op de schop. Het model ziet er dankzij een frontsplitter en booskijkers direct een stuk agressiever uit. Aan de achterzijde monteerde JE DESIGN een nieuwe achterbumper, spoiler en vier 90 millimeter grote uitlaatpijpen. De sportieve look wordt nog eens extra versterkt door de contrasterende kleur van diverse onderdelen aan binnen- en buitenkant.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model