Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Seat Leon Cupra 290

Nieuws: Seat Leon Cupra 290

Seat Leon Cupra nog iets sterker

09.09.2015

Tot 300 pk, zoveel als de Golf R en Audi S3 kunnen opwekken, durft Seat nog niet te gaan. Maar de gewillige Spanjaarden kruipen stilletjes wel weer iets dichterbij zonder dat er heibel in de Volkswagen-keet ontstaat.

Als het om hiërarchie binnen de Vokswagen Groep gaat, trekt Seat soms nog altijd aan het kortste eind. Bij de Leon Cupra – ten opzichte van de Golf R en Audi S3 – is dat zoal het geval. Maar met voortaan 290 pk, een plus van 10 pk, hoeft de snelle Spanjaard zich allesbehalve te schamen. Dit scheelt immers nog maar tien paarden ten opzichte van zijn hete zusters (die veel duurder in aanschaf zijn).

Niet sneller
Opmerkelijk genoeg heeft de vermogensstijging die Seat, in navolging van de Ibiza Cupra, bij de snelste Leon doorvoert geen effect op de prestaties. Sprinten naar 100 km/h duurt nog steeds 5,7 seconden, mits de DSG het schakelwerk uitvoert. Wie liever zelf in de versnellingsbak wil roeren kan de welbekende sprint in 5,8 seconden afleggen. Wel is het koppel van 350 Nm voortaan over een iets breder toerenbereik beschikbaar. Te weten tussen 1.700 en 5.800 tpm, wat tot 5.600 tpm was.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model