Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws SEAT Leon, Altea en Altea XL

Nieuws: SEAT Leon, Altea en Altea XL

Prijzen vernieuwde SEAT Leon & Altea (XL)

16.04.2009

SEAT heeft de prijzen en uitrustingsniveaus van de vernieuwde Leon, Altea en Altea XL bekend gemaakt. De prijslijst start bij € 17.495,- voor zowel de Leon als de Altea. De Altea XL kost minimaal € 18.995,-. Tegelijkertijd met de introductie van de vernieuwde modellen presenteert SEAT een aantal aantrekkelijke Business-uitvoeringen.

Zowel de Leon als de Altea (XL) zijn recentelijk vernieuwd. Nieuwe voor- en achterbumpers, een gewijzigde grille, andere spiegels en een compleet nieuwe achterklep met een grotere achterruit bepalen het beeld. Het interieur wordt gekenmerkt door een ander stuurwiel, nieuwe bedieningsknoppen op het dashboard en een gewijzigde versnellingspook.

Motorengamma
Seat AlteaHet motorengamma bestaat uit vijf benzine- en vier dieselversies die voor de Leon en Altea (XL) gelijk liggen. Diverse motoren zijn vernieuwd. Het gamma trapt af met de 85 pk sterke 1.4 gevolgd door de 102 pk sterke 1.6. De 125 pk sterke 1.4 TSI en de 160 pk sterke 1.8 TSI maken het gamma in de basis compleet. Als meest sterke variant levert SEAT de Leon ook als FR met een 211 pk sterke 2.0 liter TFSI-motor. Het dieselgamma trapt af met de 105 pk sterke 1.9 TDI die in de Leon tevens als Ecomotive leverbaar is. Daarna volgt de 140 pk sterke 2.0 TDI en als topmodel is er de 170 pk sterke 2.0 TDI. Die laatste is in de Leon enkel leverbaar voor de FR TDI. Alle motoren, met uitzondering van de 1.6 en de 1.9 TDI (Ecomotive), zijn gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. De DSG-transmissie met zeven versnellingen is nu ook leverbaar op de 1.8 TSI met 160 pk.

Prijzen
Seat AlteaDe prijslijst begint bij € 17.495,- voor zowel de Leon als de Altea in combinatie met de 1.4 liter benzinemotor. De Altea XL kost met diezelfde motor minimaal € 18.895,-. Dieselen kan vanaf € 23.895,- met de Leon Ecomotive en € 24.395,- voor de Altea. De Altea XL kost minimaal € 25.795,- wanneer er een dieselmotor is gemonteerd. In alle drie de gevallen betreft het een 105 pk sterke 1.9 TDI-motor.

Business Line
Seat AlteaOm het aanbod extra aantrekklijk te maken voor de zakelijke rijder presenteert SEAT het Business Line pakket. Dat is gebaseerd op de Style-uitvoering en biedt voor slechts € 295,- extra een navigatiesysteem met 5 inch kleurenscherm, Bluetooth carkit, parkeersensoren, getinte zijruiten, een regensensor en een automatische dimmende binnenspeigel. Wie nog meer wenst kan daar nog een Business Line High pakket bovenop zetten en krijgt dan voor € 700,- extra ook Bi-Xenon koplampen en parkeersensoren vóór. De vernieuwde modellen zijn per direct leverbaar.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model