Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Seat jaarcijfers 2015

Nieuws: Seat jaarcijfers 2015

Seat voor het eerst sinds 2008 weer winstgevend

17.03.2016

Seat kan eindelijk weer eens achterom kijken naar een succesvol jaar. De Spanjaarden hebben 2015 afgesloten met een winst (na belasting) van 6 miljoen euro. Dat lijkt niet veel, maar als je kijkt dat er in 2014 nog een verlies van 66 miljoen euro werd genoteerd begint in Spanje eindelijk de zon weer te schijnen.

Groeiende verkoopaantallen en een modelmix met een hogere winstmarge waren de twee belangrijkste redenen voor de positieve cijfers. Seat wist voor het eerst meer dan 400.000 auto's te produceren. Volgens de Spanjaarden hebben met name de weer klimmende Zuid-Europese markten en ook het succes in Duitsland en Mexico daar sterk aan bijgedragen. Let wel, Seat rekent niet helemaal eerlijk. De door de Spanjaarden geproduceerde Audi Q3 wordt immers ook in dit overzicht meegenomen. Daarmee kijkt Seat verder dan enkel haar eigen product, maar rekent het puur af op bedrijfsresultaat. Maar goed, het is een positief begin.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model