Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Seat Ibiza SportCoupe

Nieuws: Seat Ibiza SportCoupe

Driedeurs Seat Ibiza SportCoupe onthuld

09.06.2008

Seat toont ons de eerste beelden van de driedeurs Ibiza die als Ibiza SportCoupe door het leven zal gaan. Daarmee benadrukt de Spaanse fabrikant dat bij de SportCoupe meer nadruk zal liggen op het sportieve karakter van de hatchback. Onder de motorkap is er de keuze uit een drietal krachtbronnen en in de Ibiza SportCoupe doet de 7-traps DSG versnellingsbak zijn intrede in dit segment.

Het is een belangrijk jaar voor Seat. De Spanjaarden presenteren met de nieuwe Ibiza namelijk niet alleen de opvolger van hun belangrijkste model, maar kijken ook de toekomst rooskleurig tegemoet. Begin dit jaar bereikte ons het bericht dat Seat in 2007 voor het eerst weer zwarte cijfers wist te schrijven. Bovendien is de Ibiza het eerste model dat is ontworpen volgens Seat´s nieuwe design-DNA. In maart toonde Seat ons de SportCoupé Bocanegra, een conceptcar die ons een voorproefje gaf van wat komen ging. Met de presentatie van de vijfdeurs Ibiza werd officieel de verkoop gestart. Vanaf september staat ook dit driedeurs model bij de dealers.


Korter en lager = sportiever
Seat Ibiza Sport CoupéHet design vormt geen grote verrassing. Seat heeft duidelijk voortgeborduurd op de lijnen van het vijfdeurs model. Met een vleugje meer van de Bocanegra wil Seat met dit model de sportiever ingestelde rijder bereiken. We zien dat ook terug in de lengte van 4.034 m en de hoogte van 1.428 m. Daarmee is het driedeurs model niet alleen 2 cm korter, maar ook 2 cm lager dan de vijfdeurs Ibiza. Volgens de Spanjaarden straalt de SportCoupe daarmee wat meer temperament uit.

Motorengamma
Seat Ibiza Sport CoupéHet motorengamma wordt in eerste instantie gevormd door de 80 pk sterke 1.4 liter benzinemotor en de 105 pk sterke 1.6 liter benzinemotor. Die laatste is overigens ook leverbaar in combinatie met een 7-traps DSG versnellingsbak. Daarmee heeft Seat een primeur in dit segment. Het dieselgamma bestaat voorlopig enkel uit de 90 pk sterke 1.9 liter TDI-motor. Uiteraard zal het gamma in een later stadium verder worden uitgebreid. Sowieso staan er een Ibiza FR met 160 pk en een Ibiza Cupra met 200 pk op de planning.

September bij de dealers
Wat uitvoeringen betreft levert Seat het model in de bekende uitrustingen; Reference, Stylance en Sport-Up. De productie vindt plaats in het Spaanse Martorell nabij Barcelona. Vanaf september staat de Ibiza SportCoupé bij de dealers. De prijzen zijn op dit moment nog niet bekend, maar wij rekenen op een vanafprijs van circa 15.000 euro.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model